Duurzaam monta biopack®

Hét biologisch afbreekbaar en composteerbaar alternatief


Ontworpen voor iedereen die waarde hecht aan duurzaamheid zonder compromissen.

Duurzaam monta biopack®, Nederlands eerste biologisch afbreekbare plakband

Ons monta biopack is de eerste door het TüV Oostenrijk gecertificeerde verpakkingstape in Europa. De tape is gemaakt met een biobased film en een unieke, natuurlijke rubberlijm. De duurzame monta biopack is gemaakt van ongeveer 90% hernieuwbare bronnen en is geschikt voor industriële compostering. Deze composteerbaarheid is niet ten koste gegaan van de sterkte. Doordat een enkele laag tape al zorgt voor een betrouwbare kartonsluiting, is het materiaalgebruik minimaal. De tape kan, na aanbrengen op kamertemperatuur, temperaturen aan van -30°C tot +70°C.


Eigenschappen

• Sterke en stevige backing
• Lage rek
• Uitstekende directe hechting
• Hechting op verschillende ondergronden
• Met de hand scheurbaar
• Temperatuurbestendig van -30°C tot +70°C (na aanbrengen op kamertemperatuur)
• Eenvoudig af te rollen
• Beschikbaar in de volgende afmetingen: 80 x 50 mm, 80 x 12 mm en 1200 x 50 mm
• Als eerste in Europa gecertificeerd door het TüV Oostenrijk, met het keurmerk OK Compost Industrial
• Voldoet aan de vereisten van EN 13432, ASTM D 6400-04, AS 4736 (2006) en ISO 17088 (2012)Nog even over de gecertificeerde duurzaamheid van monta biopack®

In gesprekken met klanten kregen we vaak de vraag wanneer we met een biologisch afbreekbaar en composteerbaar alternatief zouden komen. Die vraag beantwoorden we nu met monta biopack. Dit duurzame plakband wordt binnen enkele maanden afgebroken in industriële composteerinstallaties. Daarvoor is de tape als eerste in Europa gecertificeerd door het TüV Oostenrijk, dat het keurmerk OK Compost Industrial heeft toegekend. Dat betekent dat monta biopack voldoet aan de strikte eisen en normen op het gebied van composteerbaarheid, biologische afbreekbaarheid, eco-toxiciteit en materiaaleigenschappen. Hoewel het daar geen keurmerk voor heeft kan het plakband ook gescheiden ingezameld worden voor plastic recycling of verbrand worden in afvalenergiecentrales.

De verpakkingsindustrie kan de tape gebruiken voor het afsluiten van kartonnen dozen of het afdichten van biologisch afbreekbare zakken en bloemisten en tuinders voor het bundelen van bloemen of tuinafval. Ook is de tape te gebruiken door groene webshops, bio-winkels of fabrikanten van bio-producten.

Met deze innovatieve verpakkingstape spelen we in op de groeiende vraag naar milieuvriendelijke alternatieven op de verpakkingsmarkt en dragen we bij aan het terugdringen van de plastic soup. 

Ontdek onze webshop of neem contact op als je vragen hebt of een offerte aan wilt vragen. Of check nog even ons paradepaardje: de PVC-tape.

Download hier de productsheet met technische informatie.

Your partner in printed tape