Bedrukte tape

Zorg voor herkenbaarheid en vertrouwen met bedrukte tape

Bedrukte tape is verpakkingstape met daarop bijvoorbeeld je bedrijfsgegevens, merk of logo.

Mogelijkheden

Tape wordt overal toegepast waar producten verpakt of verzonden moeten worden. Door de opkomst van de e-commerce is het gebruik van tape enorm toegenomen. Run je een webshop? Bedrukte tape bied je een mooie kans onderscheidend te zijn en je producten veilig en herkenbaar te verpakken. Het schept vertrouwen en zorgt dat klanten je naam zien en onthouden. Maar ook in de wereld van licht- en geluidsproducten wordt bedrukte tape gebruikt om bijvoorbeeld kabels te bundelen. Dit wordt ook wel kabeltape genoemd.

Een voordelig, eenvoudig en een zeer effectief communicatiemiddel

Als klanten je naam zien, schept dat vertrouwen en zo nestelt jouw naam zich in hun geheugen. Zo vergroot bedrukte tape je naamsbekendheid op een eenvoudige en voordelige manier, en maak je optimaal gebruik van je verpakkingstape. Bovendien zijn je producten tijdens transport goed beschermd.

Diverse kwaliteiten

Onze bedrukte tape is verkrijgbaar in diverse kwaliteiten, bijvoorbeeld ons paradepaardje en tegelijkertijd de meest gekozen kwaliteit PVC, maar ook papier, duurzame tape, PP-Hotmelt of PP-Acryl. Het verschil heeft te maken met de soort folie, de kleur van de folie en de belijming. Lees meer over de verschillende tapekwaliteiten.


De druktechniek en mogelijkheden

Jouw tape bedrukken we met behulp van één of meerdere clichés. Zo’n cliché is enigszins te vergelijken met een stempel. Het is een plaat van foto polymeer, waarvan delen zijn uitgespaard. Zo ontstaan hoger en lager gelegen delen. Hoeveel clichés er nodig zijn, is afhankelijk van het aantal benodigde drukkleuren.

Als het cliché is gemaakt, wordt het op een cilinder bevestigd. Dit kijkt heel nauw, en zorgt voor een hoge kwaliteit van de opdrukken. Is het cliché bevestigd, dan worden de tapedrukmachines voorzien van de gewenste kleuren inkt(en). Wij werken voornamelijk met PMS-kleuren, maar ook RAL en HKS behoren tot de mogelijkheden. De hoger gelegen delen van het cliché drukken de inkt op de tape.

Vaak kunnen we een cliché meerdere keren gebruiken. Daarom berekenen we clichékosten alleen bij een eerste bestelling. Bij een wijziging in de opdruk moeten we de clichékosten natuurlijk wel in rekening brengen.

De standaardkleuren van verpakkingstape zijn wit, bruin/havanna en transparant. Dit is de basis en de ondergrond voor elke bedrukking. Daarna zijn er drie mogelijkheden:

  • De tapekleur is de basiskleur. Het logo of de letters worden daarop gedrukt.

  • De druktechniek is diapositief. Het logo en de letters worden op de tape uitgespaard.

  • De tape wordt twee keer bedrukt. Eerst wordt de ondergrondkleur aangebracht en daarna de tekst met het logo.

Straal uit wat je bent

Bedrukte tape zorgt niet alleen voor een veilige sluiting van je verpakking, maar ook voor herkenbaarheid. Het is onderdeel van de uitstraling van je bedrijf: persoonlijk, zorgvuldig, met aandacht voor detail.

Ontdek onze webshop of neem contact op als je vragen hebt of een offerte aan wilt vragen.

Your partner in printed tape