Laro Tape hecht aan duurzaamheid

Duurzame oplossingen vanuit een duurzaam pand

Zodra je bij ons binnenloopt, voel je de trots. Trots op ons bedrijf, ons vakmanschap en natuurlijk op onze tape-producten. Dat zit in ons DNA. Net als duurzaam en verantwoord ondernemen, in alles wat we doen. Omdat we geloven dat dat ons - én de wereld om ons heen - verder brengt.

Duurzaamheid en innovatie gaan bij Laro Tape hand. En dat begint bij onze medewerkers. Als Nederlands familiebedrijf gaan we voor innovaties die écht bijdragen aan een betere balans tussen mens, milieu en resultaat.

We delen graag twee voorbeelden die laten zien hoe onze duurzame aanpak werkt:

Duurzaam pand

Eind 2017 werd de dakrenovatie van ons pand aan de Vermeerstraat 15 in Ommen afgerond. Ons pand heeft een plat dak, dus in de koude maanden ging veel warmte verloren en op hete zomerdagen bleef de warmte hangen. We kozen voor een dakisolatie in het wit. Het idee? Wit weerkaatst en houdt de warmte enigszins tegen, zodat er minder gekoeld hoeft te worden. Het resultaat? Lagere energiekosten.

Voor het verbeteren van het binnenklimaat is er een warmteterugwininstallatie (WTW) geplaatst. Dit systeem blaast in de zomer koele lucht het pand in en voert de warme lucht af. In de winter wordt de koude
buitenlucht juist opgewarmd door warmere lucht die uit het pand wordt gehaald. Mid 2019 was het tijd voor de volgende stap: het isoleren en renoveren van de bedrijfshal. De wanden zijn voorzien van zogenaamde sandwichpanelen. Deze gevelpanelen hebben een hoge isolatiewaarde, hoog montagegemak en bieden de mogelijkheid om luchtdicht te bouwen. Dit leverde in twee jaar tijd een vermindering van energieverbruik op van 20%.

Duurzame tape

Eind 2019 brachten wij als eerste in Nederland een biologisch afbreekbaar plakband op de markt: monta biopack®. Dit duurzame plakband wordt binnen enkele maanden afgebroken in industriële composteerinstallaties. Daarvoor is de tape als eerste in Europa gecertificeerd door het TüV Oostenrijk, dat het keurmerk OK Compost Industrial heeft toegekend. Dat betekent dat monta biopack voldoet aan de strikte eisen en normen op het gebied van composteerbaarheid, biologische afbreekbaarheid, eco-toxiciteit en materiaaleigenschappen. Hoewel het daar geen keurmerk voor heeft kan het plakband ook gescheiden ingezameld worden voor plastic recycling of verbrand worden in afvalenergiecentrales.

De verpakkingsindustrie kan de tape gebruiken voor het afsluiten van kartonnen dozen of het afdichten van biologisch afbreekbare zakken en films, bloemisten en tuinders voor het bundelen van bloemen of tuinafval. Ook is de tape te gebruiken door groene webshops, bio-winkels of fabrikanten van bio-producten.

Your partner in printed tape