FAQ

Frequently Asked Questions, oftewel, veel gestelde vragen. Wij hebben ze hieronder verzameld en zo goed mogelijk beantwoord. Mocht uw vraag er niet tussen staan, laat het ons dan weten via sales@larotape.nl. Bellen kan uiteraard ook: +(31)529-453855

Kwaliteit

Welke kwaliteiten tape zijn er en wat kan ik het beste kiezen?

Dit hangt af van het gebruiksdoel. PVC tape wordt het meeste gebruikt om dozen te sluiten. Het hecht goed op diverse ondergronden en is prettig in gebruik. Bovendien geeft PVC hele mooie drukresultaten. Uiteraard zijn er ook andere tape kwaliteiten verkrijgbaar, zoals PP-hotmelt, PP-acryl of Papiertape. Ga naar Tape Kwaliteit voor meer informatie.

Ik weet nog niet welke kwaliteit ik het beste kan kiezen; kan ik ook een proefrol aanvragen?

Die mogelijkheid is er zeker. Allereerst zal ons verkoop team u van een zo goed mogelijk advies voorzien over de te kiezen kwaliteit. Mocht u aansluitend een proefrol/monster willen, dan is dat mogelijk. 


Wat betekent Micron (µ)? 

De totale dikte van de tape (folie en lijmlaag) wordt aangeduid in het aantal micron. De standaarddikte van PVC tape die Laro Tape levert is 53 mµ, oftewel Micron.


Wat betekent aanvangskleefkracht / kleefkracht op staal? 

Alvorens een keuze te maken uit de verschillende kwaliteiten tape, wilt u graag weten of de tape goed plakt!  Tape fabrikanten hebben een testmethode ontwikkeld om de kleefkracht per kwaliteit te meten. 
De kleefkracht wordt uitgedrukt in Newton bijv. 2,0 N/cm±0,6. (bij deze test wordt de kleefkracht van tape getest op staal). Meer informatie over kleefkracht lees je in onze Product Sheets


Hoe bewaar ik mijn tape het beste?

Wij hebben voor de diverse tape kwaliteiten het volgende bewaaradvies: 

Temperatuur:
Tape kan het beste op kamertemperatuur bewaard worden in een niet-vochtige ruimte. Wij adviseren hier een constante temperatuur tussen de 15 en 23 graden Celsius. Ligt de temperatuur hieronder dan kan het voorkomen dat de tape sneller knapt of scheurt. Dit scheuren kan ook ontstaan als gevolg van een beschadigd hand-afrolapparaat. Gebruik dus goed gereedschap: een tape dispenser van goede kwaliteit. Ook het verwerken van bedrukte tape kan het beste als de tape op kamertemperatuur is.

Zonlicht /UV:
Tape kan het beste in een donkere ruimte worden bewaard. Als de tape teveel aan zonlicht (UV straling) wordt blootgesteld kan dit invloed hebben op de kleurechtheid.Hierin kunnen afwijkingen gaan ontstaan.

Algemeen:
Zorg ervoor dat de rollen tape niet vallen. Dit voorkomt beschadigingen die ervoor kunnen zorgen dat de tape gaat knappen of scheuren. 

Hoe lang kan ik tape bewaren? 

Dit hangt af van de gekozen kwaliteit en in hoeverre het bewaar advies in acht wordt genomen. Wij hanteren de volgende richtlijnen:
PVC tape: 2,5 – 3 jr.
PP-Hotmelt: 9-12 maanden
PP-acryl: 6 maanden
Papiertape: 6 maanden
(Let op! hier kunnen geen rechten aan ontleend worden.)

 

Bedrukking

Hoe wordt mijn tape bedrukt? 

Tape wordt bedrukt met behulp van een cliché. Het is een polymeer plaat waarvan delen zijn uitgespaard, zodat hoger- en lagergelegen delen ontstaan. Je kunt het vergelijken met een stempel. Het cliché wordt op een cilinder bevestigd. Deze cilinder wordt op de drukmachine geplaatst en ingesteld. Dit is een hele belangrijke en nauwkeurige fase in het productieproces. Vervolgens wordt inkt aangebracht.(bedrukkingskleur) Alleen hoger gelegen delen drukken inkt op de tape. Een cliché kan meerdere malen gebruikt worden. Wilt u meer weten over het productieproces?Neem dan gerust contact met ons op. 

 

Wat is Flexodruk?


Tape wordt bedrukt met behulp van f
lexodruk. Deze techniek is een rotatieve hoogdruktechniek, waarbij gebruik wordt gemaakt van flexibele drukvormen, meestal fotopolymeer platen en sneldrogende dunne vloeibare inkt. Hoogdruk betekent dat het beeld, wat gedrukt moet worden, hoger ligt op de drukvorm. 


Hoeveel kleuren kunnen er op tape bedrukt worden? 

U kunt  uw tape met 1 tot 3 kleuren laten bedrukken. Dit hangt wel af van de tape gekozen kwaliteit.  Wij werken met PMS kleurcodes. 


Uit welke kleuren kan ik kiezen? 

Wij werken met PMS kleuren. Hierbinnen zijn talloze mogelijkheden. PMS staat voor Pantone Matching System. Pantone is de naam van het bedrijf dat kleurcoderingen publiceert. PMS kleuren (ook wel Pantone kleuren genoemd) zijn gestandaardiseerde kleuren waarbij de inkt van tevoren wordt gemengd tot de juiste kleur. Elke kleur heeft een eigen, unieke code. Weet u de gewenste PMS kleurencode al, dan kunt u deze alvast aan ons doorgeven.

 

Uit welke maten kan ik kiezen? 

Bedrukte tape is in diverse afmetingen verkrijgbaar. De standaard maat van een rol tape is 50 mm breed en 66 m lang. Maar er is meer mogelijk. In het overzicht met overige maten vindt u meer informatie.


De basiskleuren van tape zijn wit, bruin en transparant. Dit is de ondergrond voor de bedrukking (de achtergrondkleur). Kan ik ook een andere achtegrondkleur kiezen?

Dit kan wel, maar hangt af van de kwaliteit van de tape. Deze gekozen kleur telt dan  mee als bedrukkingskleur. De tape wordt nl. 2x keer bedrukt. Eerst de achtergrondkleur, de tape wordt dus eerst ingekleurd. Vervolgens wordt tekst en/of logo gedrukt.

Wat is het verschil tussen positieve bedrukking en diapositieve bedrukking? 

Bij een positieve bedrukking is het grootste deel van de tape onbedrukt. De basis tapekleur bepaalt de ondergrond kleur. Bij een diapositieve bedrukking zijn de letters en/of logo uitgespaard en bedrukt in een gekleurde of zwarte achtergrond. Op witte tape zijn dan de letters wit (tapekleur) en de achtergrond gekleurd. 


Voorbeeld: positieve bedrukking

 
Voorbeeld diapostieve bedrukking 

Waarom kom er een witte naad (witte verticale streep) op de tape bij diapostieve bedrukking? 

Dit is de clichénaad: deze ontstaat bij het repeteren van het cliché. Dit komt omdat het vlakke cliché (de polymeerplaat) om een cilinder geplaatst wordt. Hierdoor ontstaat er een V-vorm waar het uiteinde bij elkaar komen. De cliché naad is de verticale onbedrukte witte lijn die ziet.Soms ontvang ik wel eens tape met deels onbedrukte stukken. Wat is hier de oorzaak van?

Dat kan verschillende oorzaken hebben. Het tussentijds moeten wisselen van de jumbo-rol op de machine is de meest voorkomende oorzaak. Daarnaast kan het soms zijn dat het cliché net wat te weinig inkt opneemt en dus de bedrukking niet goed genoeg overzet. Aangezien dit gebeurt op grote snelheid is het helaas nauwelijks te voorkomen.


Prepress

Welke type bestand kan ik het beste aanleveren voor het bedrukken van tape?

Het bedrukken van tape valt onder de Flexo-druk. Graag ontvangen onze ontwerpers vector-bestanden, opgemaakt in Adobe illustrator, Coreldraw of ander tekenprogramma. Vector bestanden hebben de volgende extensie

- ai
- cdr
- eps (illustrator eps)

Deze bestanden zijn niet  opgebouwd als een fotobestand (puntjes) (.jpg, tiff, bmp en sommige pdf- files). Daardoor laten vectorafbeeldingen zich tot elk gewenstformaat vergroten zonder dat de kwaliteit verloren gaat.

Dit, in tegenstelling tot een raster- of bitmapafbeelding, waarbij individuele pixels van het digitale canvas los worden ingekleurd. De resolutie voor de gekozen schaal ligt dan vast, als gevolg waarvan de afbeelding wazig of blokkerig wordt bij vergroting.  

Wij ontvangen regelmatig bestanden in bijv. jpg-, bmp-,if-files, per post toegezonden briefhoofden of stukjes tape. Dit materiaal moeten wij eerst omzetten naar een vector bestand. (Dwz. inscannen en natekenen) Dit kost extra tijd. Meestal krijgt u van ons  dan een berichtje met het verzoek of u het niet anders kunt aanleveren. Hier worden soms extra kosten voor berekend. 

Hoe wordt een cliché gemaakt? 

Uw tape wordt bedrukt met behulp van een cliché. Het is een polymeer plaat waarvan delen zijn uitgespaard, zodat hoger- en lagergelegen delen ontstaan. Je kunt het vergelijken met een stempel. Het cliché wordt op een cilinder bevestigd. Dit is een hele belangrijke en nauwkeurige fase in ons productieproces. Vervolgens wordt de inkt aangebracht van de bedrukkingskleur(en). Alleen de hoger gelegen delen drukken inkt op tape. Een cliché kan meerdere malen gebruikt worden. 

Wat is precies een drukproef? 

Dit is het ontwerp voor de tape. Deze wordt gemaakt op basis van de door u toegestuurde gegevens en /of logo's. Zodra er een ontwerp is gemaakt ontvangt u deze in de vorm van een drukproef. Deze kunt u rustig beoordelen en indien nodig, wijzigen. Pas wanneer u de drukproef heeft goedgekeurd, gaan wij uw tape bedrukken. Hieronder een voorbeeld van een drukproef

Online bestelproces - webshop

Ik heb al eerder tape besteld, kan ik herhaal orders ook online bestellen? 

Ons bestelproces moet nog enigzins beter worden afgestemd op herhaal opdrachten. Onze excuses hiervoor. Om eventuele onduidelijkheden te voorkomen verzoeken wij u herhaalopdrachten per mail naar sales@larotape.nl te versturen of telefonisch contact met ons op te nemen.

Wanneer ontvang ik mijn factuur?

Zodra de goederen zijn verstuurd ontvangt u een factuur per e-mail. Dit is het e-mail adres die u heeft ingevuld tijdens het bestelproces. 

Hoe weet ik dat mijn betaling is ontvangen?

U ontvangt een orderbevestiging per e-mail. Dit bericht wordt pas verstuurd zodra de betaling is afgerond. 

 

Levertijden

Wanneer wordt mijn tape geleverd?

Hiervoor verzoeken wij u contact op te nemen met ons om te zien wat de actuele levertijden zijn. Deze verschillen ook per kwaliteit. Gemiddeld bedraagt de levertijd van PVC tape in Nederland rond de 3-4 weken. (februari 219, hieraan kunnen geen rechten ontleend worden) 

Transport

Hoe wordt mijn tape verpakt? 

Bedrukte tape wordt bij ons verpakt in een kartonnen witte doos. Deze wordt voorzien van een stuk bedrukte tape met uw logo. Tevens wordt de doos voorzien van een stuk tape met daarop een openings- en bewaaradvies. Heeft u meerdere dozen tape besteld dat zullen deze dozen gebundeld worden en evt. ingestrecht (indien op een pallet, zie afbeelding)

magazijn bedrukte tape

After Sales

Ik ben niet tevreden met de geleverde tape. Wat kan ik doen?

Wij doen ons uiterste best om een kwalitatief goed product te leveren. Maar het kan een keer voorkomen dat u niet tevreden bent. Een vervelende situatie die wij uiteraard graag en zo snel mogelijk willen oplossen. Voor een geschikte oplossing hebben wij allereerst uw informatie nodig omtrent de klacht. Dus probeer zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Aan de hand van uw informatie zullen wij kijken of uw klacht terecht is. Zo ja, dan zullen wij u een passende oplossing bieden met als doel; een tevreden klant.