De productie van Laro Tape

Ambachtelijk én innovatief in één

In ons productieproces gaat vakmanschap hand in hand met robotisering. Op het moment dat jij een bestelling bij ons plaatst en ons ontwerpteam samen met jou je ideeën tot leven heeft gebracht, gaan er hier heel wat radertjes draaien. Zodra de materiaalkeuze en het ontwerp vastliggen, begint het drukproces.

Het drukproces in vogelvlucht

Afhankelijk van het aantal kleuren, maken we een of meer clichés van het ontwerp. De tapes worden in één, twee of drie PMS-kleuren gedrukt. Voor elke kleur is een cliché nodig. Elk cliché wordt met uiterste precisie op een cilinder geplaatst, de allerkleinste afwijking kan namelijk al leiden tot een verstoord drukbeeld.

Daarna worden de clichés in register op een van de machines in onze productiehal gezet. De machine wordt gevuld met de juiste kleuren inkt en de juiste tape wordt bevestigd. Het bedrukken van de tape wordt deels uitgevoerd door een uniek gerobotiseerd systeem, maar een operator bewaakt het hele proces van a tot z: tapesoort, kleuren, clichés en drukresultaat.
Zijn de tapes klaar, dan worden de rollen in dozen verpakt en op een pallet geladen, klaar voor verzending.

 

Strenge controle

Alle fabricageprocessen worden intern gecontroleerd door ons team, tot en met de verzending van bedrukte tape. Maar ook onze tape wordt door ons in-house testlaboratorium getest volgens de geldende normen. Dit betekent dat we een gedegen service kunnen bieden: bij het testen van producten in de praktijk, bij het oplossen van problemen en bij het doen van aanbevelingen voor de best passende tape-oplossing.

Tien keer de wereld rond

PVC-tape, PP-Hotmelt-tape en Papiertape zijn de drie voornaamste tapekwaliteiten die Laro Tape bedrukt. Laro Tape heeft in totaal circa 20 bedrukkingsmachines, waarmee dagelijks 20.000 rollen bedrukte tape geproduceerd en verwerkt worden. Dit zorgt voor onze concurrerende prijs, goede kwaliteit en een korte levertijd! Jaarlijks produceren en leveren wij maar liefst 400 duizend kilometer bedrukte tape. Dat is tien keer de wereld rond! Daarmee is Laro Tape marktleider in Nederland. Maar ook in Europa is Laro Tape uitgegroeid tot een toonaangevende producent en leverancier van bedrukte verpakkingstape.

Ontdek onze webshop of neem contact op als je vragen hebt of een offerte aan wilt vragen. Of bezoek onze webshop.

Your partner in printed tape