De geschiedenis van Laro Tape

Familiebedrijf Laro Tape, al 45 jaar innovatieve specialist


1975- HET BEGIN

Ons avontuur begint op 1 oktober 1975. C.J.A. (Carel) Rolvink start in de gemeente Linschoten, Utrecht, een handelsbedrijf in bedrukte tape. Laro Tapes Linschoten is geboren.

1980- OMMEN

Na een goede start is Laro Tape hard op weg om dé toonaangevende bedrukte tapespecialist van Nederland te worden. Het kantoor in Linschoten is daar niet op berekend. Om klanten nog beter en sneller te kunnen bedienen zoeken we een geschikt bedrijfspand. Die vinden we in het stadje Ommen, Overijssel. Hier wordt het eerste personeel aangenomen. De eenmanszaak maakt plaats voor Laro Tape B.V.

1993- EIGEN PRODUCTIE

In 1993 breidt Laro Tape zijn activiteiten uit door te starten met het zelf bedrukken van tape. Kleinschalig, met slechts één tapedrukmachine en één afdeling ontwerp en voorbereiding. Het initiatief is succesvol. Om de productiecapaciteit te kunnen vergroten volgen al snel verbouwingen en uitbreidingen van kantoor, magazijn en machinepark. Laro Tape telt inmiddels negen medewerkers en vier tapedrukmachines. 

1996- VERMEERSTRAAT

Laro Tape groeit gestaag en ook het huidige pand wordt te klein. Laro Tape verhuist opnieuw, nu binnen Ommen. We betrekken een heel nieuw bedrijfspand aan de Vermeerstraat.

2002-ROBOTISERING

De productieafdeling wordt verder uitgebreid en in 2002 deels voorzien van een uniek gerobotiseerd druksysteem.

2004- EXPORT

In 2004 starten we met de uitbreiding van ons afzetgebied. Laro Tape Export wordt opgericht en is tot op heden in twaalf Europese landen actief met toonaangevende resultaten.

2010- DOCHTERONDERNEMING

In dit jaar wordt dochteronderneming Diamant Klebeband GmbH opgericht in Duitsland met als doel de Duitse wederverkoop beter en sneller te kunnen bedienen.

2011- NIEUWE GENERATIE

Bijna 65 jaar is Carel Rolvink inmiddels en nog lang niet klaar met zijn levenswerk. Helaas overlijdt onze oprichter in oktober 2011. Dat vraagt om een directiewissel en de tweede generatie komt in beeld. Zoon Koen Rolvink en dochter Sharon Rolvink bouwen door op het stevige fundament dat hun vader heeft gelegd. Koen, als algemeen directeur, en Sharon, als verantwoordelijke voor online marketing en PR, worden ondersteund door Team Laro Tape, een sterk, capabel en loyaal team. Team Laro Tape zorgt opnieuw voor een omzetgroei, en daarmee een uitbreiding van het aantal tapedrukmachines tot vijftien. Deze machines worden deels bediend door vier robots.

2012- LARO TAPE ONLINE

Laro Tape maakt een start in de e-commerce met een vernieuwde website en webshop. Hiermee spelen we in op de groeiende markt van webshops en andere online diensten. Deze groei zorgt voor een stijgende vraag naar pakketdiensten en daarmee naar verpakkingsmiddelen zoals bedrukte tape.

2015 – 2017 LARO TAPE VEROVERT EUROPA

De E-commerce markt groeit en daarmee ook de vraag naar bedrukte tape. Naast de activiteiten in Duitsland breidt Laro Tape haar afzetgebeid uit met actieve wederverkopers in andere delen van Europa zoals Frankrijk, België, Oostenrijk, Zwitserland en Scandinavië.

 2016-2017

Om de verdere vraag naar bedrukte tape te kunnen borgen wordt de productie capaciteit verder uitgebreid en zijn er 15 drukmachines in bedrijf. Daarnaast wordt de huisstijl in een modern en nieuw jas gegoten.

2019- DUURZAAM EN DIGITALISEREN

Laro Tape verduurzaamt het bedrijfspand en investeert verder in (online) activiteiten. We starten met MyLaro, een portal waar klanten (wederverkoop) alles kunnen vinden over tape en het digitaliseren van het orderproces. Ook introduceren we de eerste gecertificeerde duurzame tape in Nederland. Verder breiden we de productie capaciteit wederom uit hebben we circa 20 drukmachines in ons bedrijf. 

Your partner in printed tape