Verduurzamen en verbeteren

06 november 2017

De afgelopen maanden werd er letterlijk hard gewerkt "on top of the building"! De dakrenovatie van ons pand aan de Vermeerstraat 15 te Ommen is sinds deze week afgerond. Laro Tape verduurzaamt. Wat hield deze renovatie precies in? Allereerst een goede dakisolatie, het pand heeft een plat dak, dus veel warmte ging verloren in de koude maanden en de warmte bleef juist hangen op hete zomerdagen. Er is gekozen voor een dakisolatie in het wit. Het idee erachter: wit weerkaatst,  houdt de warmte enigzins tegen zodat er minder gekoeld hoeft te worden. Dit resulteert dan in lagere energiekosten op den duur.  

Voor het verbeteren van het binnenklimaat  is er een WTW (Warmte Terug Win installatie) geplaatst. Dit systeem blaast in de zomer koele lucht het pand in en voert de warme lucht af. In de winter wordt de koude buitenlucht juist opgewarmd door warmere lucht die uit het pand wordt gehaald. 

AED geplaatst

En om maar even door te gaan met verduurzamen en verbeteren, er hangt sinds deze week een AED apparaat in ons pand! Elke seconde telt tenslotte... ! Dat dit prachtige apparaat maar zo lang mogelijk in de houder blijft hangen..


Terug
Verduurzamen en verbeteren