Pack like a pro

15 januari 2019

We hebben allemaal weleens een pakket verstuurd dat in beschadigde staat is aangekomen. Labels onleesbaar, kapotte doos, opengescheurde deksel of loslatende tape. We kennen het allemaal. Maar het laatste dat je wil is dat jouw klant een beschadigd product ontvangt.

 

Als je jouw product goed verpakt voorkom je dit soort teleurstellingen. Dus “pack like a pro” en maak je klanten blij! We hebben 7 tips voor je.

 

1 - Verwijder oude etiketten

Gebruik je oude verzenddozen opnieuw? Dat is een supergoed idee. Het is ecologisch verantwoord en je bespaart geld. Maar vergeet dan niet de oude etiketten en streepjescodes te verwijderen. Het kan zijn dat oude barcodes of adressen ervoor zorgen dat je pakket naar de verkeerde plaats wordt gestuurd. Op zijn minst kunnen ze voor verwarring zorgen, waardoor het verzendproces wordt vertraagd. Oude labels zorgen er ook voor dat het pakket er onverzorgd uitziet. Zo wil je niet overkomen bij je klanten!


2 - Zorg voor de juiste doos

Afhankelijk van wat je verzendt, het gewicht van het artikel en de dimensies, zijn er passende dozen of andere verpakkingen, zoals enveloppen. Voor breekbare items kun je grotere dozen gebruiken en extra demping bieden met bijvoorbeeld noppenfolie. Het is ook aan te raden om hiervoor waarschuwingstape te gebruiken.

3 - Gebruik de H-tape-methode

De H-tape-methode is een manier om tape op de juiste manier op een pakket aan te brengen, zodat het niet open kan. Breng bedrukte tape aan langs alle open naden van de doos wanneer je deze dichtplakt. Dat zorgt voor een H-vorm over de bovenkant van de doos - vandaar de naam "H-tape-methode."

 

 

4 - De tape maakt het verschil

Het gebruik van tape wordt eigenlijk overal toegepast waar producten verpakt en/of verzonden moeten worden. Denk eens aan de enorme opkomst van de e-commerce! Jouw producten krijgen tijdens transport tevens een goede bescherming. Bij het tapen van je pakket, maakt de bedrukte tape die je gebruikt een groot verschil. Gebruik plastic of papier-tape die is ontworpen voor pakketten. Vermijd het gebruik van goedkope dunne tape.

 

5 - Gebruik een doos in een doos

Soms is één doos niet voldoende, vooral met een erg breekbaar item. Twee dozen - een doos in een doos - bieden dubbel zoveel bescherming. De truc hier is dat je volledig moet isoleren rond de binnenkant van de doos.

 

6 - Gebruik een “binnen-label”

Maak een extra kopie van het etiket of label en stop deze aan de binnenkant van het pakket. De pakketdienst of transporteur kan dan nog steeds jouw pakket af leveren, zelfs als het buitenetiket verloren of beschadigd is.

 

7 – Kies voor tape met bedrukking

Bedrukte tape is niet alleen tape. Het is een krachtig communicatie-middel dat jouw merk op de kaart zet bij de ontvanger voor relatief lage kosten. Veel webshops willen zich onderscheiden via verpakking. Dit kan met bedrukte tape. Je wil natuurlijk graag dat klanten jouw naam zien en onthouden. Bedrukte tape kan jouw naamsbekendheid eenvoudig en voordelig vergroten en je maakt optimaal gebruik van je verpakkingstape. Het is een voordelig, eenvoudig en een zeer effectief communicatiemiddel.

 

Meer weten over professioneel verpakken en bedrukte tape? 

Bel met onze adviseurs ze denken graag met je mee!

Bestel direct

 

Of bezoek ons op de Webwinkel Vakdagen 2019 op 23 en 24 januari


Terug
Pack like a pro