Tape kwaliteit

Tape bestaat uit folie (de drager) en de kleeflaag (de kleefmassa). Het verschil tussen PP en PVC tape zit hem in de soort folie. De ene heeft dus een polyvinychloride (PVC) folie en de andere een polypropyleen (PP) folie. De totale dikte (dus folie en kleeflaag) van de tape wordt uitgedrukt in mµ. De standaard dikte die wij leveren voor PVC is 53 mµ.

PVC -tape

PVC tape wordt ook wel de "Mercedes" onder de tapes genoemd. Het is kwalitatief de beste tape met de mooiste drukresultaten. De PVC folie laat zicht uitstekend bedrukken. Ook op het gebied van kleefkracht scoort PVC goed. De tape plakt vrijwel direct na het te hebben aangebracht. Bovendien is PVC tape geschikt op diverse ondergronden zoals karton, papier, kunststof, etc. Het is een fijn product om mee te werken; geluidsarm bij het afrollen en PVC tape kan met de hand gescheurd worden. Tot slot, PVC is geschikt voor recycling en kan in energie worden omgezet.

Wenst u uitgebreide productspecificaties? Bekijk dan onze Product Sheets.


PP-Hotmelt-tape

Zowel de hotmelt als de acryl variant hebben een PP-folie. Het verschil zit hem in de kleeflaag. PP-hotmelt heeft een kleeflaag op basis van syntetisch rubber. PP-hotmelt tape is makkelijk afrolbaar en hecht makkelijk en snel. Zowel geschikt voor de lichte- als zwaardere verpakkingshandelingen. Ook is deze tape geschikt voor dozensluitmachines. Nadeel is dan wel dat deze tape relatief meer lawaai maakt bij het afrollen wat het iets minder prettig in gebruik kan maken. PP-hotmelt biedt minder bedrukkingsmogelijkheden dan PVC tape. Het is bijv. niet geschikt voor een rasterdruk of een ontwerp waar veel kleuren dicht tegen elkaar aan liggen. Een diapositieve bedrukking is wel mogelijk maar zowel aan de boven- als onderzijde komt een witte rand van 2mm. Dit, vanwege productie-technische redenen. 

Wenst u uitgebreide productspecificaties? Bekijk dan onze Product Sheets.

PP-acryl-tape

Deze tape heeft als kenmerk dat het bij aanvang iets minder plakt dan PVC, maar heeft een goede hechting naarmate de tape langer bevestigd is. De tape rolt relatief geluidsarm af en dat maakt dat het een fijn product is om mee te werken. De tape is geschikt voor de wat lichtere verpakkingshandelingen. De kleeflaag is op waterbasis, een milieuvriendelijk kenmerk. PP-acryl heeft minder bedrukkingsmogelijkheden dan PVC. 

Wenst u uitgebreide productspecificaties? Bekijk dan onze Product Sheets.

Papiertape

Papiertape heeft een goede kleefkracht. De tape plakt direct, hecht makkelijk en snel. De tape is in bruin verkrijgbaar en geeft uw tape een ecologische uitstraling. Papiertape rolt gemakkelijk af en dat maakt het tevens geschikt voor handdispensers. Papiertape heeft minder bedrukkingsmogelijkheden dan PVC. De tape inkleuren of een diaposieve bedrukking is hier niet mogelijk. Maximaal 50 % van het oppervlak is bedrukbaar. Rasterdruk is een mogelijkheid, maar vanwege het oneffen oppervlak van de papiertape kan het voorkomen dat details wegvallen/dichtlopen.

Wenst u uitgebreide productspecificaties? Bekijk dan onze Product Sheets.