De eerste gecertificeerde, duurzame, verpakkingstape in Nederland

20 november 2019

Laro Tape introduceert de eerste gecertificeerde, biologisch afbreekbare verpakkingstape op de Nederlandse markt. Het unieke product, monta biopack® genaamd, is gemaakt van 90% herbruikbare grondstoffen, waarbij de folie biobased is. 

Toepassingen
Monta biopack® is geschikt voor vele toepassingen. De drager is robuust met weinig rek en de natuurlijke rubberlijm zorgt voor uitstekende hechting op verschillende oppervlaktes. Het plakband is met de hand te scheuren en gemakkelijk af te wikkelen en aan te brengen. Monta biopack® is geschikt voor het permanent sluiten van middelzware tot zware kartonnen dozen en het afdichten van biologisch afbreekbare zakken en films. Maar is bijvoorbeeld ook heel geschikt voor het bundelen van bloemen of tuinafval. Het product kan ook gebruikt worden in combinatie met verpakkingsmachines en tape-dispensers.

Biobased
De folie van monta biopack® is biobased. De rubberlijm bestaat uit 90% herbruikbare grondstoffen. Onder industriële composteringsomstandigheden wordt het plakband binnen enkele maanden biologisch afgebroken. 

Gecertificeerd
TÜV Oostenrijk heeft monta biopack® het keurmerk “OK COMPOST INDUSTRIAL” toegekend.
De tape voldoet aan de strikte eisen met betrekking tot composteerbaarheid, biologische afbreekbaarheid, eco-toxiciteit en materiaaleigenschappen volgens de normen DIN EN 13432, ASTM D 6400-04, AS 4736 (2006) en ISO 17088 (2012).

Laro Tape is preferred partner
Laro Tape is preferred partner van monta biopack®. Het product is tot stand gekomen in samenwerking met de Duitse fabrikant monta. Vooralsnog is monta biopack® alleen als onbedrukte variant verkrijgbaar. Monta biopack® is vanaf nu aan te vragen.

Met deze innovatieve verpakkingstape heeft Laro Tape een passend antwoord op de vraag naar milieuvriendelijke alternatieven en het terugdringen van de ‘plastic soup’.


Terug
De eerste gecertificeerde, duurzame, verpakkingstape in Nederland